onedio
Görüş Bildir
Andy Warhol Kimdir? Andy Warhol Kaç Yaşındadır, Uyruğu Neresidir?
Pop art akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Andy Warhol son olarak Marliyn Monroe portresinin rekor bir fiyatla satılması üzerinden bir kez daha gündeme geldi. Sanatçı Andy Warhol, pop artı yakından takip edenler için tanıdık. Bu ismi ilk kez duyanlar ise Andy Warhol'un sanat yaşamı ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor.
Bülent Ortaçgil Kimdir? Duayen Sanatçı Bülent Ortaçgil Kaç Yaşındadır, Nerelidir?
Yazdığı şarkılar yıllardır dillere destan olmuş, ustaların ustası diyebileceğimiz, romantik şarkıları yıllardır eskimemiş isimlerin başında gelen Bülent Ortaçgil biyografisi merak ediliyor. Bülent Ortaçgil'in yaşı merak konusuyken, duayen sanatçının ilk albümünden bugüne sanat yaşamı ile bir efsane olan Bülent Ortaçgil'in kariyeri başarılarla dolu.
Abdullah Oğuz Kimdir? Ünlü Yönetmen Abdullah Oğuz Kaç Yaşında, Nereli?
Önemli sayıda izlenme sayısına ulaşmış filmlerin yapımcısı, senaristi veya yönetmeni olan Abdullah Oğuz sanat yaşamında otuzuncu yılına yaklaşıyor. Türk sinemasına damga vurmuş isimler arasında bulunan, bir çok başarılı dizi ve filmin altında imzası bulunan Abdullah Oğuz ile ilgili bilgi almak isteyenlerin sanatçının yapımlarını ve yaşını merak ediyor.
Ülkemizin Birbirinden Güzel Tasarlanmış Bu 15 Camisini Görmüş müydünüz?
Ülkemizdeki cami sayısı ile okul ve hastane sayısını karşılaştırdığımızda inanılmaz bir uçurum olduğunun sanırım herkes farkındadır. Bir de bazı camiler var ki gerçekten neden ve nasıl o çirkinlikte yapılmış anlamak mümkün değil. Buna karşın içeriğimizde göreceğiniz birbirinden güzel bu mabetler içimizi açan nitelikte.Kaynak: Ömer Yılmaz
Reklam
Reklam
Reklam
Ruhunuzda Bambaşka Kapılar Açacak, Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Yazarlardan 20 Harika Kitap
Her ne kadar etrafında tartışmalar dönse de edebiyatın en etkili ve prestijli ödülünün Nobel olduğu su götürmez bir gerçek. Biz de Nobel kazanmasına karşın kimileri kamuoyu tarafından görece az bilenen yazarlardan ve kimileri de meşhur yazarların daha az bilenen eserlerinden oluşan bir liste derledik dostlar! İyi okumalar diliyorum, kitabınız bol olsun! Not: Kitap özetlerinde tanıtım bültenlerinden yararlanılmıştır ve sıralamanın kitapların niteliğiyle herhangi bir ilişkisi yoktur.  Yazarların isimlerinin yanındaki yıllar da Nobel aldıkları tarihi göstermektedir. 
Marcus Graf Yazio: Belki Sonra
etiket
Belki Sonra korku ve umudun, rüya ve kabusların, ütopya ve distopyanın kesişimindeki bir sergi. Sergi bunaltıcı kriz dönemlerinde nasıl daha parlak bir gelecek, daha güzel bir yarın, daha iyi bir “sonra” yaratılabileceği sorularını soruyor. Ardından sığınakların içinde her zaman bulunabilecek bir ışık olduğunun altını çiziyor. Sadece bakmaya devam etmemiz gerekiyor!
Reklam
Umut Nur Sungur Yazio: Grinin Elli Tonu… Renkler
etiket
Dünyada rengin, sessin olmadığını hayal edin. Yiyeceklerin tadının veya çiçeklerin kokusunun olmadığını? Işığın olmadığını düşünün. Hepimiz okulda, ışığın bir elektromanyetik dalga olduğunu ve bu dalganın dalga boyunun, eğer görünür spektrumdaysa, yani algılayabildiğimiz dalgaboyu aralığındaysa, ışığın rengini belirleyeceğimizi öğrendik. Bu bağlamda, ışık olmadığı zaman renkleri ayırd etmeniz mümkün değildir.
Reklam
1902 Yılında Geleceğin Kadınının Nasıl Görüneceğini Hayal Eden Sanatçıdan 18 İlginç Kare
1902 yılında, Fransız sanatçı Albert Bergeret, farklı meslekler için geleceğin kadınlarının nasıl görüneceğini hayal ederek çeşitli kartlar tasarlıyor. Bu kartlardaki giysi tasarımlarının özensizliği sebebiyle, projenin daha çok eğlence amaçlı olduğu düşünülse de; geçmişin hayal gücüyle karşı karşıya gelmek ilginç ve bir o kadar ilgi çekici. İşte o 18 fotoğraf ve farklı meslek dalları:
2000li Yılların Müzik Açısından Bomba Gibi Başladığını Gösteren Evladiyelik 15 Yerli Albüm
90'lı yıllar Türk Popüler Müziği tarihinde seyrin değiştiği, üretimin arttığı fakat kalitenin belli bir düzeyde tutulabildiği enteresan bir dönemdi. Herkesin hatıralarında ayrı bir yeri olan bu dönemin albümleri de döneme yakışır cinstendi haliyle. 90ların bitişi Türk Popüler Müziği tarihinde bir devrin bittiğinin,  farklı, karmaşık ve belki de geri dönülmez bir yola girildiğinin göstergesiydi. Çift sıfırlı yıllar 90lara göre daha steril fakat daha formülize işlerin çıktığı, piyasanın nabzının müzikaliteden daha önemli olduğu, satışa endeksli fakat satışların çarpıcı bir şekilde düştüğü bir dönem olarak  karşımıza çıktı. Ancak, sistemin dişlilerinin henüz tam olarak bu yönde dönmeye başlamadığı ilk yıllarda çok başarılı yapımları görmek mümkün Türk Popüler Müzik Tarihi diskografisinde. Bu sebeple mevcut listede 2000 - 2004 yılları arasında çıkmış çok başarılı albümleri listeledim.
Reklam