2017'de Yapılan Araştırma Sonuçları Çok Şaşıracağınız Sağlık Önerileri Sunuyor!
Daha sağlıklı olmak için doğru şekilde beslenmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Fakat bu konudaki doğru bildiğimiz bazı gerçeklerin hiç bir etkisinin olmadığı ya da yanlış olduğu 2017'de yapılmış olan araştırma sonuçlarıyla kanıtlanmış olabilir. Bu sonuçlara göre yemeye bayıldığımız ürün tüketimini azaltmak hatta hiç tüketmemek zorunda kalabiliriz.
Tüm gün oturmak, yapılan egzersizin etkisini azaltabilir.
Kilo vermekte başarısız olmanız asla denememekten daha tehlikeli olabilir.
Fazla kızarmış, yanmış gıda tüketimi sizi kanserojen maddelere maruz bırakabilir.
Stres, obez olma olasılığınızı arttırabilir.
Obesity Dergisi çalışması, stres hormonu olan yüksek kortizol seviyesine sahip kişilerin vücut kitle endeksinin, vücut ağırlığının ve bel çevresinin daha fazla olduğunu bulguladı.
Yağlı bir yemek bile metabolizmanıza zarar verebilir.
Özellikle kilolu veya diyabetikseniz dışarıdan tükettiğiniz yemekleriniz konusunda dikkatli olun. Alman Diyabet Merkezi'ndeki bilim adamları ve Münih'teki Helmholtz Merkezi'ndeki bir araştırmaya göre palmiye yağı gibi doymuş yağlarla yapılan bir yemek yemek bile insanın insüline duyarlılığını düşürebilir ve karaciğerdeki metabolizma değişikliklerinin yanı sıra artmış yağ birikintilerine neden olabilir. Uzun vadede, bu küçük metabolik değişiklikler karaciğer hastalığının gelişme olasılığını artırabilir.
Yapay tatlandırıcılar vücudunuzun metabolizması ile etkileşime giriyor.
Nörolog Dana Small'un yaptığı çığır açan araştırmalar, tatlılığın vücudunuzun gıdaya olan metabolik tepkisini etkilediğini keşfetti. Vücudunuz gelen küçük bir ürünün tatlılığıyla kalorinin aynı oranda olmasını bekler ve aynı olmadığı bu durumda vücudunuz kas, karaciğer veya yağda ekstra kalorilerin depolanmasına neden olur. Özetle: düşük şekerli protein çubukları gibi karbonhidratlı, yapay olarak şekerlendirilmiş gıdalar, vücudunuzun yağ hücrelerine enerji harcanmasına kıyasla daha fazla kalori haline getirmesine neden olabilir.
Zayıflığınız genel sağlık için iyi bir belirteç olmayabilir.
Zayıf olman sağlıklı olduğun anlamına gelmez. Amerikan Geriatri Cemiyeti Dergisi'nde Şubat 2017'de yapılan bir araştırmaya göre, bel çevresi tarafından ölçülen aşırı göbek yağı aşırı kilolu veya biraz obez olmaktan daha fazla erken ölüm riski taşıyor. Aradaki fark, fazla kilolu ve obez sınıflandırmaların vücut yağının miktarı ve yerleşimi yerine yüksekliği ve ağırlığı dikkate alan vücut kitle endeksine bağlı olmasıdır. Az değil doğru kiloda olmak önemli.
Tuzlu diyetiniz sizi şişirmekle kalmaz, aynı zamanda da acıktırır.
Barlarların size ikram ettiği tuzlu patlamış mısırın asıl nedeni sizi susatarak başka bir bira sipariş etme ihtimalini artırmak. Fakat biraz yanlış yönlendirilmiş olabilirler. The Journal of Clinical Investigation çalışmasına göre, tuzlu bir diyet aslında susuzluğun aksine sizi aç daha muhtemeldir. The Journal of Clinical Investigation'daki bir çalışmaya göre, tuzlu bir beslenme aslında susuzluğun aksine sizi acıktırır. Araştırmacılar, tuzlu bir atıştırmalığın tüketilmesinin, katılımcıların daha az içki içmelerine neden olduğunu bulgulamışlar. Sonuç olarak genelde tuzlu ürünler tüketiyorsanız, bu çalışma, kendinizi aç hissetmekte daha olası olduğunuzu ve sonuçta yemek başına daha fazla kalori tüketebileceğinizi gösteriyor.Tuz tüketiminizi kontrol altına alabilirsiniz.
Yüksek kırmızı et tüketimi sekiz hastalıktan ölme riskini arttırır.
Bilim adamları kırmızı et tüketmeyin demiyor ancak günde birkaç kez yemeyi durdurmak isteyebileceğinizi iddia ediyor. Ulusal Kanser Enstitüsü'nden araştırmacılar, ortalama 16 yıldır yarım milyondan fazla kişiyi gözlemledi. Çok fazla kırmızı et tüketenlerin sekiz hastalıktan ölme riskinin yüksek olduğunu keşfettiler: kanser, kalp hastalığı, solunum yolu hastalığı, felç, diyabet, enfeksiyonlar, böbrek hastalığı ve karaciğer hastalığı. Alternatif olarak, BMJ çalışması doğru tüketilen beyaz etin, çeşitli nedenlerden ölenlerin riskini yüzde 25 oranında azaltabileceğini de buldu.
Gece kuşuysanız sağlıksız gıda seçimi yapma olasılığınız daha yüksektir.
Dünyada iki tür insan vardır: erken kalkıp günü yaşayanlar ve gece geç uyumayı sevenler. Siz bir gece kuşuysanız maalesef kötü bir haberlerimiz var. Obesity'de yayınlanan bir araştırma, aynı kalori miktarını tüketmesine rağmen gece kuşları gün boyunca daha az protein tüketirken, sabah erken uyanan kişilere kıyasla gündüz ve gece daha fazla şeker tüketiyorlar.
Televizyonun önünde yemek yemek obez olma ihtimalinizi arttırır.
Evde yemek yediğinizde daha sağlıklı olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Pek sayılmaz. Aileler genellikle evde televizyon karşısında yemek yiyor , Beslenme ve Diyetetik Akademisi Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmaya göre, televizyon izleyerek yemek yiyen aileler televizyon izlemeden ve başka bir şeylerle ilgilenmeden yemek yiyen ailelere oranla %37 oranında daha fazla obez olma riski taşıyor.
Yüksek yağlı ürün tüketimi bağırsak sağlığını bozuyor.
Pizza, hamburger ve patates cipsini kesme zamanı geldi. Case Western Reserve Üniversitesi'nden araştırmacılar, yüksek yağlı bir beslenmenin, bağırsak bakterilerinin bileşimini, zararlı kilo alımını tetikleyen iltihaplanmayı azaltmadaki etkinliğini azaltacak şekilde değiştirdiğini keşfetti.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Başlığı okumadan geldim o yüzden şuan çok büyük hayal kırıklığı içerisindeyim :)
Hahah adı agnes hedengard :D