Görüş Bildir
Haberler
Ev Temizliğinde En Çok Unutulan 10 Küskün Alan

etiket Ev Temizliğinde En Çok Unutulan 10 Küskün Alan

pondsjournal
31.05.2024 - 12:31

Evde bazı alanlar vardır ki temizlik yaparken hep gözden kaçırırız ve buradaki kirler de birikip koca bir kir yumağına dönüşebilir. İşte bunun önüne geçmek için size temizlemeniz gereken 10 yer daha getirdik!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kapı Kolları

Kapı kolları ellerin temas ettiği yerler olduğu için bakterilerin sıkça ürediği yerlerden biridir. Burası temizlik yapılırken unutulsa da bakterilerin birikmemesi için oldukça önem teşkil eder.

2. Havalandırma Menfezi

Havalandırma menfezleri kir ve toz birikmesi açısından temizlik yapılması gereken alanlardan biridir. Genellikle banyoda bulunan bu havalandırmaları sık sık temizlemelisiniz.

3. Dolap Altları ve Üstleri

Yine gözden kaçan kısımlardan biri de dolapların alt ve üst yerleri olabilir. Bu noktalar temizlenmediğinde kirler birikir. Toz ve örümcek ağı olması da muhtemel seçeneklerdir. Bu görüntüye maruz kalmamak için hemen temizleyin.

4. Buzdolabı Arkası ve Altı

Özellikle dökülen yiyeceklerin buzdolabının altına kaçmasından dolayı bu yiyecekler çürür ve pis koku yaratır. Mutfakta bir koku duyuyorsanız sebeb bu olabilir. Bu alanları sık sık olmasa da temizliğinize dahil edin.

5. Lambaların Temizliği

Tavan lambaları yüksek yerler olduğu için temizlemesi zor olabilir ama uzun boylu birin bulduğunuz an eline bez verebilirsiniz. Tabii bu işin şakası ama zaman zaman da olsa biriken kirleri mutlaka temizleyiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Klima

6. Klima

Klima ve ısıtıcıların zamanla kir ve toz dolması nedeniyle çalışmasında bir problem çıkabilir. Hem sağlığınız hem de ev aletlerinizin bozulmaması için klimanızı da temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Temizlenmeyen cihazın verimi düşer.

7. Kumanda Temizlik

7. Kumanda Temizlik

Televizyon, klima veya başka ev aletlerinin uzaktan kumandaları sıkça dokunulan ancak nadiren temizlenir. Üzerindeki bakteri ve kir sayısını tahmin bile edemezsiniz. Hemen temizleyin!

8. Banyo Dolaplarının Temizliği

Banyo dolaplarının içinde genellikle temizlik deterjanları vardır ve bu alanlar sık temizlenmez. Banyo araç gereçleri de burada tozlu ve dağınık görünebilir. En azından 2 haftada 1 temizlik yapmak çok daha hijyenik ortam sağlar.

9. Duvar Köşeleri Temizliği

Duvarlar ve tavan araları örümcek ağlarının birikmesi için en ideal yerlerden biridir. Bu alanlar genellikle göz hizasında olmadığından pek dikkat çekmez ama temizlediğiniz zaman farkını görebilirsiniz!

10. Petek Arkası Temizliği

10. Petek Arkası Temizliği

Son olarak peteklerin arkasını da temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Yine evde en çok kir biriken yerlerden birisi de buralardır. Peteklerin özellikle içini temizlediğiniz zaman çıkan kire şok olacaksınız!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
LezzetliÇipetpet

Bu listeyi hayatında 3 kere temizlik yapmış biri hazırlamış olmalı. Neyse başlığa daha uygun yerleri ben söyleyeyim. Kapıların üstleri, bulaşık makinesinin k... Devamını Gör