Görüş Bildir
Haberler
Mevsim Göç Zamanı

Mevsim Göç Zamanı

Burhan Emre Uzun
02.08.2015 - 19:09 Son Güncelleme: 02.08.2015 - 20:12

Mevsim Göç Zamanı

Ev değiştirenler bilir taşınmak oldukça zahmetli bir iştir. Havanın soğuk olduğu kış günlerinde pek yapılmaz. Havanın ve işlerin taşınmaya izin vermesi gerekir bir kere. Memurlar için atamaların belli olması, Ramazan ayının bitmesiyle ve havalarında müsait olmasıyla taşınmalar için en uygun zamanlar bu zamanlardır. Kiralık ev arayan ya da oturacağı evi satın almayı düşünenlerin sıkıntısı başından aşkın bu sıralar. Evi kiralamasına ayrı, nakliyeye ayrı efor sarfetmek gerekiyor. 'Ya Allah' diyerek evini değiştirmeye kalkışanlar için önemli hususları sıralamaya çalıştık.

Taşınmanın en önemli aşaması: Nakliye

“Yakın bir arkadaşın tavsiye ettiği firmayla telefonda konuşarak anlaştık. Konuştuğumuz tarihten bir gün önce yine telefonda teyit aldık. Ailece eşyaların bir miktarını toparladım sabah kamyon gelecek diye ama kaç saattir kimse ortada yok. Telefon ediyorum ama ona da cevap veren olmadı. Akabinde gazeteye ilan veren nakliye şirketlerinden birisini aradım. Konuştuk birbirimizin şartlarını kabul ettik. Evin kaçıncı kat olduğu, kaç oda olduğu, asansörün olup olmadığı, taşınılacak evin kaçıncı katta olduğunu ve gereken işlerin neler olduğunu birer birer izah ettim. Taşınacak olduğum evde yük asansörü vardı, fakat asansör ile evin arası yaklaşık 30-35 metre ara olduğunu görünce ‘Anlaştığımız fiyata olmaz' dedi sorumlu kişi. ‘Ya fazladan bir ücret verirsiniz ya da taşımaktan vazgeçeriz' diyor. Biçare adamın istediği oldu. Fazladan 200 lira vermek zorunda kaldım. Zaten ilk önceki anlaştığım fiyatın üzerine bir 300 lira daha verseydim işini profesyonelce yapan şirketlere yatırabilirdim bu işi.”

Sıradan bir nakliye mağdurumuzun başına gelenler belki ufak tefek değişikliklerle herkesin başına gelebilir. Bunları önlemek için;

Çerkezköy merkezli Çerkezköy evden eve nakliye firması olan Koyuncu Nakliyat'ı aradım. İlk önce kurumsal bir taşıma şirketiyle anlaşmanız ve profesyonel olmayan kişilerden uzak durmanız gerekiyor.

İşinin ehli olan Çerkezköy evden eve Koyuncu Nakliyat siz taşınmak için fiyat almak istediğinizde bir ekspertiz gönderiyorlar eve. Bu ekspertiz çıkacağınız ve gireceğiniz ev, eşyalarınız ve kullanılması muhtemel yol ile alakalı her şeyi hesap ederek bir fiyat sunuyor sizlere. Bu sayede yukarıda anlattığımız misalde olduğu gibi son anda vermek zorunda kalacağınız fazladan ücretlerden kurtulmuş oluyorsunuz. Bunların yanı sıra amatörce bu işi yapan taşımacılar, sizden “İşçilere gönlünüzden ne koparsa” isimli bir para da bekleyebilmektedir.

Elbise dolabı yatak gibi mobilyalarınızın sökülüp takılması, eşyalarınızın sağlam bir şekilde taşınması büyük risk altında. Bunun için yine bir sıkıntılı durum olduğunda mağduriyetinizi halledecek bir şirketle anlaşmanız önemli sizin menfaatinizedir. Aksi halde “Bugün boşver, yarın birgün hallederiz o dolabı” bahaneleriyle günlerinizi geçirip bir netice alamayabilirsiniz. Çünkü düşük fiyata anlaştığınız bir şirket, kendine kalan kârı size bırakmak istemez.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın