Görüş Bildir
Haberler
Nebati, Ekonomiyi Kurtarırken... Ekonomideki Gidişatı 'Berbat' Bulanların Oranı Yüzde 84'e Çıktı

Nebati, Ekonomiyi Kurtarırken... Ekonomideki Gidişatı 'Berbat' Bulanların Oranı Yüzde 84'e Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah' diyedursun, ekonomideki gidişatı 'berbat' olarak nitelendirenlerin oranı yüzde 84'e ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Fotoğraf: AA / Arşiv

Türkiye'de vatandaşların neredeyse tamamının ana gündem maddesini ekonomideki gidişat, üst üste gelen zamlar ve hayat pahalılığı oluşturuyor.

Giderek derinleşen ekonomik krize rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ışıl ışıl gözleriyle verdiği mesajlar ise tepkilere yol açıyor. 👇

Olumsuz görüş her geçen gün artıyor

Olumsuz görüş her geçen gün artıyor

Fotoğraf: AP Photo / Francisco Seco

Vatandaşların ekonomik gidişata ilişkin düşünceleriyle ilgili son veriler Aksoy Araştırma'nın Türkiye Monitörü adlı çalışmasından geldi. Araştırma şirketinin elde ettiği sonuçlara göre, ekonomideki kriz derinleştikçe Türkiye’nin genel gidişatıyla ilgili olumsuz görüş de artıyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre şirketin 11 Mart'ta 1067 kişiyle yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 73,4’ü Türkiye’nin gidişatının kötü olduğunu belirtti. 

Geçen ay gidişatın kötü olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 67,8’di

AKP ve MHP'lilerin yarısına göre gidişat kötü

AKP ve MHP'lilerin yarısına göre gidişat kötü

Fotoğraf: AA / Arşiv

AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 55’5’i, MHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 56,9’u ülkenin gidişatının kötü olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin genel gidişatıyla ilgili en olumsuz görüş HDP seçmenine aitti. HDP seçmeninin tamamı Türkiye’nin genel olarak kötüye gittiğini ifade etti.

En büyük sorun yine ekonomi

En büyük sorun yine ekonomi

Fotoğraf: Reuters / Murad Sezer

Araştırmaya katılanlara Türkiye’nin en önemli sorununun ne olduğu da soruldu. Katılımcıların yüzde 70,2’si “Ekonomi” cevabını verdi. 

Adalet başlığı ise yüzde 10 ile ikinci sırada yer alan en önemli sorundu. Katılımcılara göre güvenlik yüzde 0,4, sağlık ve çevre başlıkları yüzde 0,6 oranları ile en düşük oranda görülen sorunlardı. Bu durum halk nezdinde sağlığa bakışın giderek normalleştirildiğini gösterdi.

"Berbat" diyenlerin oranı yüzde 84,8

"Berbat" diyenlerin oranı yüzde 84,8

Fotoğraf: AA / Arşiv

Türkiye’nin gidişatına paralel olarak araştırmaya katılanlara ekonomik gidişat da soruldu. 

Katılımcıların yüzde 84,8’i ekonominin gidişatını “berbat/kötü” buldu. “Aynı” bulanların oranı yüzde 11,3, “mükemmel/iyi” bulanların oranı ise yüzde 3,9 oldu.

Ocak 2021’den itibaren seçmenin yarısından fazlası ekonomiyi “berbat/kötü” olarak değerlendiriyordu. Özellikle eylül 2021 tarihinden itibaren seçmenin olumsuz görüşünün giderek arttığı dikkat çekti.

AKP seçmeninin yüzde 73,2’si, MHP seçmeninin ise yüzde 73,6’sı ekonominin mevcut durumunu “berbat/kötü” olarak nitelendirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
22
16
7
3
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biker Lady

Dün bir semt pazarındaydım. Marketteki meyve sebze fiyatlarını görünce bir de pazara gideyim belki daha uygundur dedim. Ama fiyatlar markettekilerle ya aynıy... Devamını Gör

hankrtpe

Ama yol yabdi . Telefonun çıkar . Eğonomi coğ iyeaa

Resho

"AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 55’5’i, MHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 56,9’u ülkenin gidişatının kötü olduğunu ifade etti." Bak şu cümle... Devamını Gör

Bozkurt

Hastalık zaten. Stockholm sendromu işte.

HYBRDS

Ekonomi iyi diyen %15 inďe %13 ü...dunyadan bi haber köylü kökenli görgüsüz dayılar...%2 akp li Muteahhit dir zaten....