Bebeklerde Grip Nasıl Geçer? Bebeklerde Grip Belirtileri ve Tedavisi…
Anneler kış ayları ile birlikte bebeklerini gripten korumak için canla başla uğraşırlar. Ancak bulaşıcı olan grip enfeksiyonları hiç beklenmedik anda onları kolayca etkileyebilir. Grip, virüslerin sebep olduğu boğaz, burun ve akciğer enfeksiyonlarıdır. Bazen yetişkinlerin bile zor atlattığı grip, bebeklerde şiddetli belirtilere neden olurken savunmasız vücutları hastalıkla uzun süre mücadele etmek durumunda kalabilir. Peki, bebeklerde grip nasıl geçer? Bebeklerde grip belirtileri ve tedavisi…
Yenidoğan Bebeklerde El ve Ayak Soğukluğu Neden Olur?
Yenidoğan bebeklerde sık görülen el ve ayak soğukluğu, özellikle kış aylarında annelerin en çok merak edilen konulardan biridir. Genel olarak bebeklerin el ve ayak soğukluğunun nedeni doğal vücut ısılarının yetişkinler kadar gelişmemesinden kaynaklıdır. Bazen bu soğukluk bebeklerin el ve ayaklarının mavi ve mor renge bürünmesine neden olabilir. Bebeklerde el ve ayak soğukluğu çoğu zaman altta yatan bir sorunun varlığına işaret etmez ve çoğu zaman normal karşılanır. Peki, annelerin endişe sebeplerinden biri olan yenidoğan bebeklerde el ve ayak soğukluğu neden olur? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…
Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?
Konak, bebeklerin kafasında kabuklu ve pullu bir görünüme sebep olmaktadır. Kaşıntı ve ağrıya neden olmazlar. Aynı zamanda kafa derisinden uzaklaştırılması oldukça zor olan sarı, beyaz ve kalın pullara sebep olmaktadırlar. Bazen haftalar ya da aylar süren bu durum ortadan kaldırıldığında genellikle tekrar oluşmaz. Peki, bebeklerde konak nasıl temizlenir? İşte detaylar…
Bebeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri ve Tedavisi…
Bebeklerde sık görülen iskelet ve kas sorunlarından biri olan kalça çıkığı, kalça ekleminin anne karnında yeteri kadar gelişmemesine bağlı gelişmektedir. Kalça çıkıklığı bebeklerde genellikle bir sorun teşkil etmez fakat bebek emekleme ve yürümeye başladığında bir anormallik olduğunu anlayabilirsiniz. Bebeklerde kalça çıkıklığına karşın doktorun belirttiği süre zarfında kalça ultrasonun yapılması önemli olup bebek yürümeye başlamadan önce yapılan tedavide %100 başarı sağlanabildiğini belirtmek mümkündür. Bebeklerde kalça çıkıklığı belirtileri ve tedavisi hakkında detaylara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.
Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Anne Sütü İyi Gelir Mi?
Bebeklerin büyük bir kısmında görülen göz çapaklanmasının temel nedeni gözyaşı kanalının tıkanmasıdır. Gözün çapaklanması, akıntılara, kızarıklığa ve gözde sulanma gibi belirtilere yol açar fakat bebeklerde göz çapaklanmasının altında yatan farklı sebeplerde bulunabilir. Mucizevi etkileri ile bilinen anne sütü göz çapaklanmasına iyi gelir mi merak konusudur. Peki, bebeklerde göz çapaklanmasına anne sütü iyi gelir mi? işte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…
Bebek Bezi Nasıl Bağlanır? Yenidoğan Bezi Nasıl Bağlanır?
Bebek bakımını yeni tecrübe eden ebeveynler tarafından merak edilen konulardan biri de bebek bezinin nasıl bağlandığıdır. Bebek bezi bağlamak genellikle başlarda sıkıntılı yaratır. Ancak birkaç pratikten sonra bebeğinizin bezini saniyeler içinde değiştirebilirsiniz. Peki, bebek bezi nasıl bağlanır? İşte yenidoğan bezi nasıl bağlanır sorusu ile alakalı bilinmesi gerekenler…
Bebeklerde Hemoglobin Değerleri Kaç Olmalı?
Hemoglobin (Hgb) kırmızı kan hücrelerinde demir taşımaktan sorumlu bir protein olarak bilinir. Vücuttaki demir miktarını gösteren önemli bir parametre olan hemoglobin, kansızlık ve demir eksikliklerini belirlemeye yardımcı olur. Yaş, genetik yapı, cinsiyete göre değişik seviyelere sahip olan hemoglobin, yenidoğan bebeklerde yüksek seviyelerde izlenir, ancak birkaç haftanın ardından birçok bebekte hemoglobin değerlerinde düşüklük meydana gelebilir. Peki, bebeklerde hemoglobin değerleri kaç olmalı? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…
Tüp Bebek Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlar?
Bir yıl boyu korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurdukları tüp bebek tedavisi ile günümüzde birçok çift başarılı sonuçlar alabilmektedir. Ancak tüp bebek tedavisi esnasında tüm işlemlerin sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için çiftler mutlaka belirlenen zamanlarda hastanede olmalıdır. Bu nokta da tüp bebek tedavisinde ilk basamak kadının adet dönemi içerisinde hastaneye gitmesi ile başlamaktadır. Peki, tüp bebek tedavisi adetin kaçıncı günü başlar? İşte bu sorunun cevabı…
Bebeklerin Doyduğunu Nasıl Anlarız?
Yenidoğan bir bebeğin midesi kayısı büyüklüğünde iken bebeğin gelişme süreci ile besin ihtiyaçlarında artış olması beklenir. Bu açıdan ilk 6 aydan sonra ek gıdaya geçişin yapılması ve 2 yaşına kadar şifa olan anne sütünün alınması bebeğin büyümesini teşvik etmek için gereklidir. Aynı zamanda yeteri kadar beslenme bebeğinizin neşeli ya da huzursuz olması ile yakından ilişkilidir. Peki, bebeklerin doyduğunu nasıl anlarız? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…
Tüp Bebekte Yumurta Toplama İşlemi Sonrası Transfer Ne Zaman Yapılır?
Çeşitli nedenlere bağlı olarak gebeliğin sağlanmadığı durumlarda çocuk sahibi olmak için pek çok çift tüp bebek tedavisine başvurmaktadır. Tüp bebek tedavisinde işlemler adım adım ilerlerlerken bir aşamadan diğer bir aşamaya geçmek için aradan zaman geçmesi gerekir. Bu nokta da yumurta toplama işlemini takiben bir ya da bir kaçının döllenmesi ve transfer edilmesi gibi çeşitli işlemler birbirini takip eder. Yumurta toplama ve embriyo transferi tüp bebek tedavisinin önemli ve kritik süreçlerini içermektedir. Peki, tüp bebekte yumurta toplama işlemi sonrası transfer ne zaman yapılır? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…
Pişik Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Bebeklerde Pişik Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bebeklerde yaygın görülen deri rahatsızlıklarından biri olan pişik, deride iltihaplanma sonucu ortaya çıkmaktadır. Kızarıklık ve döküntülerle kendini göstermekle birlikte en çok bebek bezine bağlı olarak görülürler. Bölgenin sürekli neme ve ıslaklığa maruz kalması ve hava almaması gibi nedenler pişiğe zemin hazırlamaktadır. Pişik; daha sık alt değiştirme, bölgenin hava almasını sağlama ve krem gibi evde uygulanabilen basit tedavilerle ortadan kaldırılabilir.Peki, bebeklerde pişik neden olur? Pişik nasıl geçer? İşte pişik hakkında merak edilen soruların yanıtları…
Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Tüp Bebek Tedavisinde Hangi Besinler Tüketilmez?
Tüp bebek tedavisi bebek sahibi olmak isteyip fakat bazı sorunlardan dolayı bebek sahibi olamayan çiftlere yönelik uygulanan bir yardımcı üreme tedavisidir. Özellikle kısırlıkla ilgili tedavilerin başında gelen bir yöntem olan tüp bebek tedavisi bebeği olmayan çiftlere bir umut oluyor. Tüp bebek tedavisinde kadın üreme hücreleri ve erkek üreme hücrelerinin alınarak laboratuvar ortamında bir araya getirilerek döllenmesinin sağlanmasıyla yapılmaktadır. Tüp bebek tedavisinde döllenmenin başlamasının ardından embriyo anne rahmine yerleştirilmektedir. Sonrasında doğal bir gebelik süreci başlamış olur. Tüp bebek tedavisinde de diğer her tedavide olduğu gibi beslenme düzeni büyük önem taşımaktadır. Peki, tüp bebek tedavisinde nasıl beslenilmeli? Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilmez? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...