Görüş Bildir
Selda Terek Yazio: Aşk Uğruna Tacını Terk Etmek...
İngiltere Kralı VIII. Edvard’ın hikayesini duyduğumda “Vaay!” dedim. “Aşkı uğruna krallığını terk edebilecek güçteki erkeğe kral derim ben.” Ancak sonra biraz daha işin içine girince, gerçeğin görünenden farklı olabileceği çıktı ortaya.
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Hüsamettin Oğuz Yazio: Gerçek Aşk ile Sahte Aşk Arasındaki 15 Fark
etiket
Aşk üzerine yazmak için sevgililer gününü atladığımı biliyorum. Hikâye ve masallardaki aşkları, aşıkları okudum gün boyu… Neler vardı neler:Tarık Dursun K. Uzak Aşklarla adlı kitabında “Peki, kim seni benim kadar sevecek? Kim seni alıp cumartesileri sinemaya götürecek; önce bir kulağından, sonra yanağından, sonra dudaklarından kim öpecek? diye sorduğuna şahit oldum okurken.Sular Ne Güzelse adlı eserinde Erdal Öz sevmeyi bakın nasıl tarif etmiş:“Seni bir resim gibi, bir heykel gibi düşünmek istemeyişimdi belki. Yaşayan, soluk alıp veren, konuşan, öpüşen, gülen, sırasında ağlayan, mutluluğu özleyen, ama acı çeken, yalnızlıktan bunalan ve bunalmayan, deliceleri olan genç bir kız diye sevmiştim seni.”Sabahattin Ali’nin Değirmen öykü kitabından bir alıntı:”Onu nasıl sevdiğimi anlattım: “Bana kolunun yerine kalbini veriyorsun, bir kalp bir koldan daha mı az değerlidir?”M. Bülend Sağlam, İğde Kokusu hikâye kitabında “Gözlerini kapatır, derin bir iç çekiş ile boynunu büker, gülümseme dudağına değer, fısıldardı, bir ihtiyaç, bir rica, bir dua; ‘Güzelce gülümseyenim olsun…’’ diye tarif eder kalbindeki aşkı.Hepsi gerçek aşkı, aşkın gerçeğini hissederek yazmış. Vakit akşam olunca, şairlere geçmeden hemen gerçek aşk ile sahte aşk arasındaki farkları not ettim.
Reklam
Umut Nur Sungur Yazio: Aşk, Sevgi ve Sanat
etiket
Aşk kelimesini düşündüğümüzde çoğumuzun aklına masallardaki, filmlerdeki o göz alıcı, saf, romantik, hiç de karmaşık olmayan, içimizde kelebekler uçurtan, başımızı döndüren, bizi gülümseten sahneler gelmiyor mu?  Aşk, insanlığın varoluşundan itibaren her alanda; sanat, psikoloji, biyoloji, sosyoloji, antropoloji ve  kültürde incelenen, üzerine yazılan, tanımlanmaya çalışılan ve en çok merak edilen konulardan biri. Aşkın Yunan mitolojisinde önemli bir yeri vardır ve birçok tanrı sevgi duygusuyla ilgilenir. Örneğin; - Agape, etimolojik anlamı 'kardeşçe sevgi' olan bu tanrının görevi, ideal aşkı sağlamaktır. Skolastik felsefede Tanrı için duyulan sevgiyi anlatmada kullanılmıştır. - Hepimizin bildiği okçu tanrı Eros aşk ve şehvet tanrısıdır. - Philia, genellikle 'arkadaşlık' veya kardeşçe sevgiyi ifade eder. - Storge, anaç sevgiyle ilgilenir. - Xenia, insanlar arasındaki kini ve düşmanlığı aşka dönüştürür. - Afrodit, aşk ve güzellik tanrıçasıdır. - Philautia kendini sevmekle ilgilidir. Erich Fromm’da psikolojide sevgiyi 5 türde sınıflandırmıştır: Tanrı sevgisi, cinsel sevgi, kardeşçe sevgi, anaç sevgi ve öz sevgi.
Hangi Türkü Senin Aşk Hayatını Anlatıyor?
etiket
Türkülerimizdeki aşkı sevenlerden misin? Burada olduğuna göre türkü dinliyorken kendi aşk hayatına dair kesitler buluyor olabilirsin. Aradığımız yarışmacı olduğuna göre hemen başlayalım ve seni sana anlatmaya çalışalım.
Aşkından İçi İçine Sığmayanların Dinleyerek Duygularını Daha da Coşturacağı 15 Aşk Şarkısı
etiket
Bazen içimizde öyle çok kelebek dolanır ki ne olduğunu anlamayız bile. İşte bu aşık olduğumuzun göstergesidir. Bu saatten sonra hiçbir şey aynı olmayacaktır. Hayatınızın bu dönemleri kuşkusuz ki bir fon müziği eşliğinde geçer. İşte biz o fon müziklerini bu listede sizlerle buluşturuyoruz. Aşkından içi pırpır eden dostlarımıza, güzel bir şölen niteliğinde olan bu şarkıları kaçırmamalarını öneririz!
Reklam