Görüş Bildir

depresyon Haberleri

depresyon ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. depresyon ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Beynimiz Yalnızlığa İhtiyaç Duyar mı?
Zaman zaman hepimizde yalnız başımıza vakit geçirme isteği ve 'kendimizi dinlemek' gibi ihtiyaçlar oluşabilir. Sadece bunun için bunaltıcı kalabalıktan uzaklaşıp kilometrelerce uzaklara gitmek isteyebiliriz. Bu 'kaçışları' genellikle bir terapi olarak görürüz ve aslında pek de haksız sayılmayız. Çünkü bizler yalnız kaldığımız zamanlara ihtiyaç duyarız ve bu durum hem beynimiz hem de vücudumuz için önemlidir. Tıpkı devamlı çalışan bir motorun ısındığı için soğumaya ihtiyaç duyması ya da ağırlık çalışması sonrası kasların gelişmesi için dinlenmeye ihtiyaç duyması gibi dinlenme hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır.
Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın
Diyet zorunluluğu olanların bayram psikolojisini ve bu konuda ailelere düşen görevleri psikolog Gülşah Yahşi anlattı. Günlük hayatta diyeti nedeniyle zorluklarla karşılaşan kişinin, bayram günlerinde daha da zorlandığını dile getiren Yahşi; ‘Bayramlarda yiyip içtiğimiz şeylerin çerçevesini kültürümüzden gelen gelenek ve görenekler belirler. Ramazan Bayramı denince de gözümüzün önüne gelen görüntüler; baklavaların sunulması, kalabalık masalarda eş dost akraba ile yemekler yenilmesi, herkesin bir arada olması… Bu yoğun ve renkli tablonun içinde diyet zorunluluğu olan kişiler üzüntü, kızgınlık, çaresizlik, yalnızlık, güçsüzlük, kontrolsüzlük, kendine güvenin yitirilmesi, kendine olan inancın zedelenmesi gibi duyguları bir arada yaşayabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için öncelikle diyet zorunluluğu olan kişilerin karşılaşacakları zorlukların farkında olması ve günlük yaşamda bile çevrelerini, sosyal hayatlarını düzenlerken diyetlerine göre hareket etmeleri gerekir. Bayram öncesi kişide içsel bir sıkıntı başlayabilir. Bayram harici günlerde bile zorlanıyorken bayram döneminde yeme ile olan iletişiminin seviyesini nasıl koruyabilir? Ya biraz baklava yemek isterse? Ya fazla kaçırırsa? Bu tedirginlikler ortaya çıktığında kişi gerekli desteği göremez ve motivasyonunu sabit tutacak ve güçlendirecek bir kişi ya da bir şey (kendine olan inancının sembolize ettiği nesneler olabilir) bulamazsa, direncini yitirebilir ve korktuğu şeyle yüz yüze gelebilir.’ açıklamasında bulundu. HİÇBİR DİYET ÇOK YASAKÇI DEĞİLDİR Bu dönemleri atlatmak için kişinin diyetisyeninden ya da klinik psikologtan destek alması gerektiğinin altını çizen Yahşi, ‘Etkili olabilecek çözüm, kişilerin duygularını kendilerine yakın hissettikleri kişilerle paylaşmasıdır. Onlardan manevi anlamda destek olmalarını isteyebilirler. Yiyecekle olan mesafesini ayarlamada çevresindeki insanların duyarlılığı, bu problemi aşmada kişiye yardım eder. Kişi şunu unutmamalıdır. Bayram bir süreçtir. Kişinin diyet programıyla beraber hedeflediği bir şey vardır. O hedef unutulmamalıdır. Bayramda diyet dışı tutumlar sergilerse kişi sonrasında ‘kendimi kontrol edemedim, işte yine başa döndüm, güçsüzüm, zayıf bir kişiliğim var’ gibi düşünüp, düzeltmek için uğraştığı bozuk yeme davranışından kurtulamaz ve yanında bu sefer, depresyon gibi başka psikolojik sıkıntıları da oluşabilir. Bu nedenle diyet yapan ve diyete yardımcı olan kişiler bayramdan önce diyetisyen ile neyi ne kadar yiyebileceği, limitleri aşarsa ne yapması gerektiği konuşulmalıdır. Hiçbir diyet çok yasakçı değildir. Bu arada ikili ilişkilerini bozmasın veya keyfi kaçmasın diye ikramlara hayır diyememe gibi bir sorun varsa psikologla birlikte diyet tedavisi devam edebilir.’ diye konuştu.
Stresten arınıp incelmek için 7 çözüm
Çok yiyoruz ya da düzensiz besleniyoruz. Bunların başlıca sebebi hiç şüphesiz stres. Bu sürecin içinde bir de kilo vermek istiyorsanız, işe öncelikle stres seviyenizi düşürerek başlamalısınız. Bunun için ise kullanabileceğiniz yöntemler mevcut.1. Tam tahıllı besinleri tüketinTam tahıllı besinlerle B vitamini ve magnezyum ihtiyacınızı karşılarsınız.2. Sağlıklı yağlar kullanınBeynimizin %60’ı yağlardan oluşur. Araştırmalar, Omega-3 yağlarının bir çeşit antidepresan görevi gördüğünü ve mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Somon, ceviz ve ayçiçeği faydalı yağlardan birkaçı.3. Diyet yapmaktan vazgeçinDiyet yapmayın. Çünkü diyetler, vücudun ihtiyacı olan yağları yasaklar, bu da kişide depresyon, stres, uykusuzluk ve gerginlik yaratır. Kısacası, yağ tüketmeden diyet yapılamaz. Bu nedenle içinde bol bol sebze ile meyvenin ve elbette sağlıklı yağların yer alacağı bir diyet planı uygulamakta fayda var.
7 Maddede Ülkemiz İnsanının Yakalanma İhtimali Çok Yüksek Olan Tükenmişlik Sendromu
Bu tabir birçoklarının yaşantısına Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle tanıdığımız Meryem Uzerli ile girdi diyebiliriz sanırım. Fakat kazın ayağı maalesef öyle değil. Tükenmişlik Sendromu birçok şeyi bir kenara bırakıp, hayatınıza tekrardan çeki düzen vermenizi gerektirecek düzeyde ciddi bir problem..Özellikle bizim ülkemizde olduğu gibi kendi ideallerinizi yaşamanıza asla izin verilmeyen bir çevrede yetişenlerin dikkat etmesi gereken bir sendrom..
Bilim İnsanları: Wikipedia'ya Değil, Doktorunuza Güvenin
Bilim insanları, internet ansiklopedisi Wikipedia'daki sağlıkla ilgili 10 içeriğin 9'unun hatalı olduğunu söylüyor. ABD'li araştırmacılar, kalp rahatsızları, akciğer kanseri, depresyon ve diyabetle ilgili girilen içerikleri tıp uzmanlarının yaptığı araştırmalarla karşılaştırdı. Bilim insanları bu çalışmanın sonunda Wikipedia'nın (Vikipedi) 'çok sayıda hata içerdiğini' tespit etti. Kâr amacı gütmeyen bağımsız internet ansiklopedisi, kullanıcılarının ortaklaşa ürettiği yaklaşık 30 milyon makaleyi 285 farklı dilde yayımlıyor. Wikipedia'nın İngiltere kolu Wikimedia UK, kullanıcıların sağlıkla ilgili endişelerini önce kendi doktorlarına danışmaları tavsiyesinde bulunuyor. Wikimedia UK, makale içeriklerinin herhangi bir kullanıcı tarafından düzenlenebildiğini belirtip özellikle sağlık sayfalarının tıp uzmanları tarafından kontrol edildiğini söylüyor. Amerikan Osteopatik (kemik hastalıkları) Derneği Dergisi'nde yayımlanan araştırmada, internette en çok ziyaret edilen altıncı sayfa olan Wikipedia'nın 'erişime açık' yapısından kaynaklanan güvenilirlik sorunlarının 'doktorları kaygılandırdığı' ifade edildi. Bilim insanları, hekimlerin ve tıp öğrencilerinin yüzde 70'ine yakının Wikipedia'daki içeriklere başvurduğunu söylüyor. ABD'den 10 araştırmacı, osteoartrit (kireçlenme), sırt ağrıları ve astım rahatsızlıklarının da arasında olduğu 10 farklı sayfayı değerlendirmeye aldı. Wikipedia'da 25 Nisan 2012'de yayımlanan makaleleri inceleyen bilim insanları, içeriklerin yüzde 90'ının tıp araştırmalarındaki sonuçlarla çeliştiğini ortaya koydu. Araştırmada imzası olan Wallace Tıp Fakültesi Osteopatik bölümünde görevli Dr. Robert Hasty, 'Wikipedia araştırmalar için işe yarayan bir araç olsa da, mesele kamu sağlığına geldiğinde hastaların ilk başvuracakları kaynak bu makaleler olmamalı, çünkü bu makaleler tıp dergilerindekiyle aynı araştırma sürecinden geçmiyor' diye konuştu. Dr. Hasty, sağlık durumlarıyla ilgili endişeleri olanlar için 'en iyi kaynağın doktorları olduğunu' söyledi. Wikimedia UK çalışanı Stevie Benton, özellikle sağlık ve tıpla ilgili makalelerin geliştirilmesi için 'bazı girişimlerde' bulunduklarını ifade etti. Benton, hatalı görülen makalelerin tespiti ve gelişimi için Wikipedia'nın tıp uzmanı gönüllü editörlerini bir araya getirip güvenilir kaynaklarla makalelerin 'daha okunabilir olması ve doğru bilgilerle donatılması' yönünde bir projeleri olduğunu kaydetti. Wikipedia ise araştırmada kısıtlı bir örneğin kullanılmasından duyduğu kaygıyı dile getirip araştırmanın 'temsili olmayabileceğini' belirtti.BBC Türkçe
Hemen Beyaz Yakalılıktan İstifa Edip Sahil Kasabasında Garson Olmanız İçin 15 Neden
Öncelikle söylemeliyim ki, bu içerik tamamen bir deneyim içeriğidir. Yani size afaki şeylerden ya da bir hikayeden bahsetmeyeceğim. Yıllarca beyaz yakalı olarak çalışmış birisiyim. Çeşitli mecburiyetler sebebiyle emek sömüren patronlarla, kişisel egolarını personel üzerinde tatmin etmeye bayılan aciz yöneticilerle çalıştım. Hiçbir güvencem ve hiçbir desteğim olmadığı bir zamanda da bu saçmalıklara daha fazla dayanamayıp istifamı bastım. Para herkese lazım, tatil de öyle. Bana ikisi de aynı anda lazım oldu. O yüzden bastım Datça'ya gittim.Eşek gibi çalıştım, mükemmel de tatil yaptım. Hayatım boyunca bir çok işte çalıştım ama inanın bana en keyif alarak yaptığım işlerden biridir garsonluk. Ve emin olun göründüğünden çok ama çok daha zor bir meslek. Bu yüzden lütfen garson arkadaşlarımıza hak ettikleri saygıyı gösterin.Eğer sizin de şu an çalıştığınız iş yerinde tepeniz atıyorsa basın gidin arkadaşlar. Kimse aç kalmaz; üstelik garsonluk harikadır. Buyurun size tercih sebepleri: