onedio
Görüş Bildir
Howard Pyle’ın The Mermaid’i: Başkalarının Ne Düşündüğünü Bildiğinize İnanıyor, Tahminlerde Bulunuyor musunuz?
Çevremizdeki insanlarla bir araya geldiğimizde, gözlerinin içine baktığımız veya dokunduğumuzda zihinlerinden geçenleri duyabilmek nasıl bir güç olurdu? Bazıları bunun harika bir süper güç olacağını düşünüyor olabilir. Ama bana göre bir lanet olurdu. Düşünsenize, gün içinde aklınızdan binlerce düşünce geçiyor ve bunların bazılarının farkına varabilirken, bazıları sadece geçip gidiyor. Kendimizin bile kontrol edemediği bir düşünce akışı içerisindeyken, başkalarının bu düşünceleri duymalarının onlara ne gibi bir yararı olabilir ki?
Rüyaların Sana Aslında Ne Anlatıyor?
Rüyalar aslında bizlere pek çok şey anlatabiliyorlar! Bilinçaltımızın bir yansıması diyebiliriz onlar için. Peki senin rüyaların aslında ne anlatıyor? Çöz, öğren!
Dedikodu Yapmanın İnsanlık İçin Aslında Son Derece Faydalı Olduğunu Gözler Önüne Seren 10 Gerçek
Dedikodu dünyanın her yerinde olumsuz bir anlam taşısa pozitif yönleri yok değil. Hatta dedikodu yapmanın bizlere belki de inanamayacağınız kadar çok faydası da var! Dil bilgisini geliştirmesinden tutun da empati kurmayı öğretmesine kadar birçok iyi yönü olduğunu bilim insanları bizzat kanıtlıyor. Gelin dedikodunun insanlığa faydalarını beraber inceleyelim! 👇
Narsistin Gözünde Cinsellik Nedir? Narsistlerin Partnerlerine Yaklaşımları
etiket
Bugün sizlerle “Narsistin cinsel hayatı nasıl olur?”u genel hatlarıyla konuşacağız. 'Narsistin cinsellikteki rolleri, narsist cinselliğe ulaşamadığında neler yapar? Narsistin sapkın talepleri, narsistin cinsel problemleri ve narsist aldatır mı?' konularını konuşacağız, en sonda da sağlıklı cinsellikten bahsedeceğim.
Reklam
Reklam
Reklam
Ghosting: Bir Varmış Bir Yokmuş Hayalet Erkekler
etiket
İnternetin dünyanın en ıssız köşelerine bile erişme konusundaki sınırsız yeteneği insan ilişkilerinin dinamiklerini çarpıcı bir şekilde değiştirdi. Tıpkı internetin “wireless” yani kablosuz, diğer bir ifadeyle arada “görünür bir bağ olmadan” sunduğu etkileşim ve iletişim kurma yolu, ilişkilerin de bir bağ oluşmadan başlaması ve bitmesine adeta bir model oluşturdu. Bunun sonucunda da hayatımıza ilişkilerle ilgili pek çok yeni kavram girdi. Bunlardan biri de çevrimiçi flört uygulamalarının yaygınlaşmasıyla flört trendlerinde meydana gelen büyük kültürel değişimin getirdiği bir kavram olan “ghosting”…
Reklam
Kendi Çocuklarını Yutan Kronos: Sürekli Kendini Yargılayan ve Puanlayan Bir Ebeveyn Misiniz?
etiket
“İyi bir anne/baba mıyım?”, “bir hata yaparsam ve ileride bu hatam çocuğumda travmaya sebep olursa?”, “bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum.” Kendiniz için zaman ayırdığınızda kendinizi suçlu hissediyorsanız “ona yeteri kadar zaman ayırıyor muyum?”; çocuğunuzla ilgili olumsuz bir durum olduğunda “ben iyi yetiştiremedim”, “bir yerde hata yapıyorum” şeklinde düşünceler aklınızdan geçiyor mu?
Reklam
Gündelik Hayatımızda Sıkça Yaşadığımız Kafa Karışıklığının Nedenleri Neler Olabilir?
Bir arkadaşınızla sohbet ederken veya iş yerinde beklenmedik bir sorunla karşılaştığınızda siz de kafa karışıklığı yaşıyorsunuzdur. Zihniniz bulanabilir ve o an nasıl davranacağınızı kestiremeyip odağınızı yitirebilirsiniz. Bunlar kafa karışıklığı duygusunun yarattığı bazı semptomlar ama kafanızın allak bullak olmasının altında daha niceleri yatıyor! Olumlu etkilerinin de olduğunu öğrenince inanamayacağınız kafa karışıklığı hakkında bilinmeyenleri derledik. Buyurun okumaya! 👇
Travmana Kulak Ver
etiket
Gerçek bir ölüm veya ölüm tehdidi, ciddi yaralanma veya cinsel şiddete maruz kalma, başkalarının başına gelen olaylara tanıklık etme; bir yakının doğal afetler, deprem, yangın, kaba güç ya da kaza sonucu ölüm tehdidi ile karşılaşması ya da ölmesi, örseleyici olayın sevimsiz ayrıntıları ile yineleyici biçimde ya da aşırı bir düzeyde karşı karşıya kalma travma olarak değerlendirilmektedir. Travmanın önemli bir özelliği, kişinin o ana kadar kullandığı baş etme biçimleriyle üstesinden gelemediği bir durum olmasıdır. Kişinin karşılaştığı stres verici bir olay ile onunla psikolojik açıdan baş edebilme kapasitesi arasında yaşamsal bir dengesizlik ortaya çıktığında ise ruhsal travmadan söz etmek mümkündür. Ruhsal travmalardan etkilenen pek çok kişide erken dönemde umutsuzluk, şaşkınlık, yoğun korku, suçluluk, çaresizlik ve dehşet duygusu, dissosiyatif semptomlar, kaçınma, ağlama, sinirlilik, içe kapanma, kendisinin ya da sevdiklerinin güvende olmadığını hissetme, olayı yeniden yaşama, uykusuzluk, yeme alışkanlıklarında değişiklik ya da yaşamın amacını yitirmesi gibi belirtiler görülebilir. Bu belirtiler bir yaşam krizine verilen olağan tepkiler olarak değerlendirilir ve çoğu bir ay içerisinde azalarak kaybolur. Ancak erken dönemde belirtilerin şiddetli olması, beden sağlığını tehdit etmesi (günlerce süren uykusuzluk, beslenme sorunları vs), intihar düşüncelerinin olması, eşlik eden psikiyatrik hastalık ve eski travmaların varlığı ile birlikte belirgin işlevsellik kaybının olması halinde vakit kaybetmeden ruh sağlığı profesyoneline başvurmak gerekir. Belirtilerin uzun süre devam etmesi halinde ise travma sonrası stres bozukluğu ve diğer ruhsal bozuklukların ortaya çıkması olasıdır.
Reklam